Νέα
30 Οκτωβρίου, 2020

Διορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, μετόχου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. κατά 55,19%, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 197 παρ.4 ν.4389/2016, ομόφωνα, αποφάσισε το διορισμό τεσσάρων νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. μεταξύ των οποίων και του Προέδρου, με την ακόλουθη σύνθεση:

Λεωνίδας Βρεττάκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. O κ. Λεωνίδας Βρεττάκος θα αναλάβει προσωρινά και τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.
Νικόλαος Κότσαλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
Ευαγγελία Γκίζα, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου
Ελένη Λεώδη, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και στέλεχος της ΕΕΣΥΠ
Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνεται με τον κ. Κοσμά Λιάρο, ο οποίος είχε οριστεί ως Μη Eκτελεστικό Μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 17.5.2019, τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (Μη Εκτελεστικό Μέλος) και τον εκπρόσωπο των Εργαζομένων (Μη Εκτελεστικό Μέλος), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2, του Καταστατικού της εταιρείας. Μία ακόμη θέση μη εκτελεστικού μέλους θα συμπληρωθεί από τον υποψήφιο που θα προτείνει ο Υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το άρθρο 197 παρ. 4 του ν 4389/2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ ευχαριστεί τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. για την συμβολή τους στην πορεία του οργανισμού τα τελευταία χρόνια και εύχεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων της εταιρείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα διαμορφώσει το πλαίσιο για την καλύτερη υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο παραγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας αναφέρεται σε πρωτογενές προϊόν, στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, η βελτίωση της ποιότητας και η ένταξη του προϊόντος σε νέα πρότυπα πιστοποίησης. Παράλληλα, βασική επιδίωξη είναι και η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων και της κερδοφορίας μέσω βελτιωμένου μίγματος πωλήσεων, διαφοροποίησης με χαρακτηριστικό στοιχείο μοναδικότητας την αφρίνα Μεσολογγίου και ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού της εταιρείας. Επιπλέον, καθώς οι χώροι των αλυκών αποτελούν κατεξοχήν χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, πάγιος στόχος είναι η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς στους χώρους των αλυκών, υιοθετώντας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, ταυτόχρονα με πολιτικές οι οποίες θα οδηγήσουν στην αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Για τα σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα των μελών, βλ. Παράρτημα Α΄

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’

Παρατίθενται σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα των τριών νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.:

1. Λεωνίδας Βρεττάκος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μεταβατικά Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας
Ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος ασχολείται στον κλάδο των τροφίμων και του εμπορίου πάνω από 30 χρόνια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χώρο του Retail και των Πωλήσεων στην εταιρεία CONTINENT HELLAS το 1990. Το 1997 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Αγορών στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E. ενώ το 1998 προήχθη σε Εκτελεστικό Εμπορικό Διευθυντή. Το 2007 ανέλαβε τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Στρατηγικής & Marketing στην εταιρεία ενώ από το 2011 έως το 2013, κατείχε τη θέση του Senior Vice President (SVP) Στρατηγικής & Marketing για τις εταιρείες του Ομίλου DELHAIZE στην Ν.Α. Ευρώπη και τη θέση του SVP Επιχειρησιακής Ανάπτυξης για τις χώρες Σερβία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία. Από το 2013 έως και το 2018 κατείχε τη θέση του Managing Director και επικεφαλής του Executive Committee της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστήμιου του τμήματος Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και κάτοχος MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Νικόλαος Κότσαλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Ο κ. Νικόλαος Κότσαλος είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Έχει εργαστεί τόσο ως in-house δικηγόρος σε φαρμακευτική εταιρεία όσο και ως συνεργάτης σε δικηγορικά γραφεία. Έχοντας εκτεταμένη εμπειρία στην εκπροσώπηση μεσαίων και μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξειδικεύεται σε θέματα Εταιρικού Δικαίου και διεθνών συναλλαγών. Έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Camerino στην Ιταλία, με εξειδίκευση στο Ποινικό και Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το City University του Λονδίνου στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, με ειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο.

3. Ευαγγελία Γκίζα, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Δρ. Ευαγγελία Γκίζα εργάζεται στον τομέα των τροφίμων τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκίνησε την πορεία της ως επιστημονικός συνεργάτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2004 εργάζεται σε τομείς που αφορούν στον τομέα των φαρμάκων (ΕΟΦ) και στον έλεγχο των τροφίμων ζωικής προέλευσης, τόσο σε φορείς πιστοποίησης (ΕΛΟΤ), όσο και σε φορείς επισήμου ελέγχου. Από το 2009 εργάζεται στον ΕΦΕΤ, όπου κατέχει τη θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Σύνθετων Τροφίμων.
Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίσης έχει Διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον είναι τελειόφοιτη του International Hellenic University της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα του ΜΒΑ.

4. Ελένη Λεώδη, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Η κα Ελένη Λεώδη διαθέτει 20 έτη εμπειρία στον τομέα της Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής σε μεγάλες διεθνείς και ελληνικές τράπεζες όπως η BARCLAYS, η SOCIETE GENERALE, η CREDIT AGRICOLE, η EUROBANK και η ALPHA BANK. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της στον τραπεζικό κλάδο, εργάσθηκε στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, τόσο στη βιομηχανία όσο και στο εμπόριο, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε ως σύμβουλος σε μεγάλα χρηματοδοτικά σχήματα καθώς και στην χρηματοδοτική αναδιάρθρωση εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2018 εργάζεται στην ΕΕΣΥΠ ως Portfolio Manager ενώ ταυτόχρονα από τον Δεκέμβριο 2019 έχει διοριστεί ως Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ στον ΟΚΑΑ Α.Ε.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Banking & Finance από το University of Stirling της Μεγάλης Βρετανίας.