Διοικητικό Συμβούλιο

Ευθύνη & συνέπεια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου ασκεί τον ρόλο του συστηματικά, με ευθύνη και συνέπεια, υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις του Μοναδικού Μετόχου, του Ελληνικού Δημοσίου, για τη δημιουργία αξίας για τους πολίτες, στηρίζοντας, παράλληλα, την πράσινη μετάβαση και το βιώσιμο μέλλον της οικονομίας.

Είναι το τρίτο βασικό όργανο της Εταιρείας και έχει τις εξουσίες και αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 192 του ν. 4389/2016 και τα μέλη του εκλέγονται από το Εποπτικό Συμβούλιο. Αποτελείται από πέντε (5) έως εννέα (9) μέλη, τα οποία εκλέγονται για τετραετή (4) θητεία. Αποφασίζει επί όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση της Εταιρείας, εκτός από τα θέματα εκείνα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης.

Είναι υπεύθυνο για την επίτευξη των καταστατικών στόχων του Υπερταμείου και στην κατεύθυνση αυτή παρέχει καθοδήγηση και στρατηγικές πολιτικής, ενώ δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη λειτουργία του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα για θέματα, που σχετίζονται με τη διαχείριση της Εταιρείας, εκτός από τα εκείνα τα οποία -σύμφωνα με τις διατάξεις του ως νόμου- ανήκουν στην αρμοδιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16 Φεβρουαρίου του 2017.

Η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Στέφανος Θεοδωρίδης

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης είναι ένα έμπειρο διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων με 40 χρόνια καριέρα, 30 εκ των οποίων έχει υπηρετήσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις. Από το 2012 έως το τέλος του 2023 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας και ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μεταξύ 2006 και 2011 ήταν CEO στην Regency Entertainment SA. Επίσης διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της DIAGEO Α.Ε., ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά οινοπνευματωδών ποτών έχοντας στην ευθύνη του 18 χώρες. Ο κ. Θεοδωρίδης έχει προεδρεύσει και συμμετάσχει σε Διοικητικά Συμβούλια είτε ως εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει υπηρετήσει ως μέλος ΔΣ στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ, της Giochi Preziosi Α.Ε. και του ΙΟΒΕ. Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει παρακολουθήσει προγράμματα ανάπτυξης στελεχών στο London Business School και στο INSEAD Business School.

Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης

Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, κατέχοντας ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού μηχανικού (Manchester Metropolitan University) και δύο μεταπτυχιακά, το ένα στις τηλεπικοινωνίες (University College London) και το άλλο στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και τις διεθνείς διαπραγματεύσεις (The Fletcher School, Tufts University). Έχει εγχώρια και διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Ιούνιο 2022. Διετέλεσε Πρόεδρος της Enterprise Greece και Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου ασχολήθηκε με πλήθος στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ηγήθηκε της ανάπτυξης της Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας. Στο παρελθόν, υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στην HVA International στο Άμστερνταμ, Διευθύνων Σύμβουλος της Iskra Zaščite (Raycap Group) στην Λιουμπλιάνα, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ και Συντονιστής της Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

https://www.linkedin.com/in/gregorydimitriadis/

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Στέφανος Γιουρέλης

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών. Εργάστηκε για παραπάνω από 25 χρόνια στην Πληροφορική κυρίως σε θέσεις διεθνών πωλήσεων και διοίκησης. Εργάστηκε για 19 χρόνια στην Hewlett Packard για την Ελλάδα, την Μέση Ανατολή, την Μεσόγειο και την Αφρική με έδρα αρχικά την Αθήνα και μετά το Ντουμπάι, εκ των οποίων 4 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και 8 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελλάδα, Αφρική και στην συνέχεια GRAF (Ελλάδα και Αφρική).

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Σπύρος Λορεντζιάδης

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Γεννήθηκε το 1946. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διαπιστευμένος ορκωτός λογιστής ελεγκτής με μακρά επαγγελματική σταδιοδρομία ως σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου. Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arthur Andersen Ελλάδος και υψηλόβαθμο στέλεχος στην EY. Έχει επίσης διατελέσει ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Εθνική Τράπεζα, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου στην Eurobank και στην Εμπορική Τράπεζα, και ανεξάρτητο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Από τον Ιούνιο του 2017 είναι Σύμβουλος Διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και Λειτουργικών Κινδύνων.

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Θύμιος Κυριακόπουλος

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Ο κ. Θύμιος Κυριακόπουλος, διαθέτει διεθνή εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς των τραπεζών, εταιρικών μετασχηματισμών, διαχείρισης επενδυτικού χαρτοφυλακίου και διαχείρισης κινδύνων. Ο κ. Κυριακόπουλους διετέλεσε Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων Ομίλου (Chief Risk Officer) στην Τράπεζα Πειραιώς μέχρι το 2020. Πριν από αυτό, διετέλεσε Managing Director στο τμήμα Fixed Income Currencies and Commodities Trading στην Goldman Sachs. Έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια ως Πρόεδρος ή μέλος, σε τομείς Insurtech, Factoring, Services και Μεταποίησης. Εργάστηκε στην Market Axess Inc., την επιχείρηση fintech που επιτυχώς εισήχθει στο NASDAQ, και πριν από αυτό εργαζόταν στην Deutsche Bank και PriceWaterhouseCoopers. Είναι κάτοχος MBA with Honors από το Wharton School του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, και πτυχίου Mechanical and Aerospace Engineering από το Πανεπιστήμιο Cornell.

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Αδαμαντίνη (Ντίνα) Λάζαρη

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Η Αδαμαντίνη (Ντίνα) Λάζαρη διαθέτει μακρά εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα όπως επίσης και στις διεθνείς διαπραγματεύσεις. Είναι ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος των εισηγμένων εταιρειών Intracom Holdings και Intralot (και στις δύο εταιρείες είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων). Επίσης, είναι σύμβουλος στο ΔΣ της αγγλικής εταιρείας Domius Capital Advisors LLP και Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Ταμείου Οικονομολόγων.
Διατέλεσε Υποδιοικήτρια- Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας και Σύμβουλος Διοίκησης στην Εμπορική Τράπεζα. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών (Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Όμιλος Σελόντα, Περσέας, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, κα). Στο δημόσιο τομέα, έχει διατελέσει Ειδική Συνεργάτης στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού (1983 – 1989 και 1994 – 1999) και έχει συμμετάσχει σε διυπουργικές επιτροπές για θέματα οικονομικής πολιτικής και δημόσιων πολιτικών.
H κα Λάζαρη είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Τμήματος Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο στις εργασιακές σχέσεις και την διοίκηση προσωπικού από το London School of Economics.

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Δημήτριος Μακαβός

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Ο Δημήτριος Μακαβός έχει διατελέσει ανώτερο διοικητικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Σήμερα είναι περιφερειακός διευθυντής της “Chipita” για την αγορά της Ρωσίας και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Προηγουμένως, είχε διατελέσει διάφορες θέσεις στην Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα και τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή Ολυμπιακών Αγώνων Σότσι 2014. Πριν από αυτό ήταν Περιφερειακός Διευθυντής της «Singer Sewing Machines Co» για την Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη και επίσης Περιφερειακός Διευθυντής της «Cussons Imperial Leather Toiletries LTD» για τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κίνα.
Ο Δημήτριος Μακαβός είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master) στη διοίκηση επιχειρήσεων από Wagner College στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και ανάλογο τίτλο σε Διεθνές Μάρκετινγκ από το Pace University Νέας Υόρκηs. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά.

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Αλεξάνδρα Κονίδα

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς, στον τραπεζικό και βιομηχανικό κλάδο, στο ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΔΕΗ και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί για πάνω από 15 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στον τομέα της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (Citigroup, Bank of America και HSBC) και είναι σήμερα Managing Director στην HSBC Continental Europe, επικεφαλής της Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ελλάδα.
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Non-Executive Directors’ Club Greece, μέλος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ των αποφοίτων του INSEAD στην Ελλάδα.
Η Αλεξάνδρα Κονίδα είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και κάτοχος διπλώματος MBA από το INSEAD.

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Έλενα Παπαδοπούλου

μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι η Chief Human Resources Officer (CHRO) του ομίλου ΟΤΕ. Παράλληλα είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΟΤΕ Academy και της COSMOTE Technical Services, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών COSMOTE TV, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE E-value. Διαθέτει μακρά εμπειρία σε ανώτερες διοικητικές θέσεις (CxO) σε πολυεθνικές εταιρείες διαφορετικών κλάδων της οικονομίας. Πριν ενταχθεί στον όμιλο ΟΤΕ, είχε διατελέσει Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε εταιρείες όπως η Praktiker Hellas S.A., η Mercedes Benz S.A, η Π.Ν Γερολυμάτος. Εργάστηκε επίσης ως HR Manager στην Kraft Foods International και σε διάφορες θέσεις στην Οικονομική Διεύθυνση στη Shell Hellas S.A. Έχει μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό, για τη βελτίωση της απόδοσης, της παραγωγικότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικών από το Deree College και κάτοχος επαγγελματικών πιστοποιήσεων από το Harvard Business School, το Stanford Univ. και το London Business School.