Νέα
14 Δεκεμβρίου, 2022

Διορισμός νέου μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου

Ο κ. Kevin Cardiff διορίστηκε στις 30 Νοέμβριου 2022 ως νέο μέλος στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμέτοχων και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ), αντικαθιστώντας τον κ. David Vegara. Προτάθηκε ως υποψήφιος από τον ESM και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Η θητεία του λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2026.

Ο Kevin Cardiff είναι μη εκτελεστικός διευθυντής της KBC Bank Ireland και εκτελεί καθήκοντα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Υπουργείου Άμυνας της Ιρλανδίας. Το 2020 ο  KevinCardiff συμπλήρωσε μια τριετή θητεία ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ελέγχου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Στο παρελθόν, είχε διατελέσει για έξι χρόνια  (2012-18) ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιρλανδίας για δυο χρόνια (2010 και 2012). Ο Kevin Cardiff σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, στο  Seattle των Ηνωμένων Πολιτείων και στο University College του Δουβλίνου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο  θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή του εκτίμηση και ευχαριστίες προς τον DavidVegara, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο David άσκησε τα καθήκοντά του  για έξι χρόνια, από την ίδρυση της ΕΕΣΥΠ. Η συνεισφορά του κ. Vegara ήταν εξαιρετική, πάντα ουσιαστική σε περιεχόμενο, προσφέροντας χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές.