Νέα
10 Φεβρουαρίου, 2023

Εκλογή νέου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ (ΕΕΣΥΠ)

Το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις 31 Ιανουαρίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή της κας Έλενας Παπαδοπούλου ως νέου ανεξάρτητου, μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ. Η διάρκεια της θητείας της ορίζεται από την 9η Φεβρουαρίου 2023 έως τη 15η Φεβρουαρίου 2025. Η κυρία Παπαδοπούλου αντικαθιστά τον κ. Ιορδάνη Αϊβάζη που υπέβαλε παραίτηση με ισχύ από 31 Ιανουαρίου 2023, λόγω χρονικών περιορισμών από τις ανειλημμένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Η κα Έλενα Παπαδοπούλου είναι η Chief Human Resources Officer (CHRO) του ομίλου ΟΤΕ. Παράλληλα είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΟΤΕ Academy και της COSMOTE Technical Services, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών COSMOTE TV, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE E-value. Διαθέτει μακρά εμπειρία σε ανώτερες διοικητικές θέσεις (CxO) σε πολυεθνικές εταιρείες διαφορετικών κλάδων της οικονομίας. Πριν ενταχθεί στον όμιλο ΟΤΕ, είχε διατελέσει Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε εταιρείες όπως η Praktiker Hellas S.A., η Mercedes Benz S.A, η Π.Ν Γερολυμάτος. Εργάστηκε επίσης ως HR Manager στην Kraft Foods International και σε διάφορες θέσεις στην Οικονομική Διεύθυνση στη Shell Hellas S.A. Έχει μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό, για τη βελτίωση της απόδοσης, παραγωγικότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η κα Παπαδοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικών από το Deree College και κάτοχος επαγγελματικών πιστοποιήσεων από το Harvard Business School, το Stanford Univ. και το London Business School.