Νέα
10 Ιουλίου, 2020

Κοινωνικό crowdfunding από την ΕΕΣΥΠ

H Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), μαζί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης «Τεχνόπολις», πραγματοποιούν την πρωτοβουλία «SOCIAL PLATE» για την αξιοποίηση φρούτων και λαχανικών που παραχωρούνται από τους εμπόρους της ΚΑΘ στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Κοινωνική Επισιτιστική Βοήθεια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Καθημερινά, οι ενδιαφερόμενοι έμποροι παραδίδουν ποσότητες μη εμπορεύσιμων οπωροκηπευτικών, από τα οποία, επιλέγονται τα κατάλληλα προς κατανάλωση, ανασυσκευάζονται και διανέμονται σε κοινωνικούς φορείς, που τα προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από τον Απρίλιο 2018 έως και τον Δεκέμβριο 2019, συγκεντρώθηκαν 470 τόνοι οπωροκηπευτικών από τα οποία επιλέχθηκαν 324 τόνοι που προσφέρθηκαν σε όσους έχουν ανάγκη.

Στοχεύοντας στην στήριξη και την ενδυνάμωση της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας, καλούνται, όλοι όσοι μπορούν, να συνεισφέρουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας Act4Greece προκειμένου να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας του προγράμματος SOCIAL PLATE.

Ακόμα κι ένα μικρό ποσό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον μεγάλο κοινό στόχο:

Να προσφέρουμε τρόφιμα σε όσους τα χρειάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.act4greece.gr/actions/Action_socialplate

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=P-7Dp_KI8hM&t=16s