Νέα
27 Οκτωβρίου, 2021

Νέο Εποπτικό Συμβούλιο ΕΕΣΥΠ

Ο Υπουργός Οικονομικών, με τη σύμφωνη κοινή γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ανανέωσε τη θητεία τεσσάρων μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, Jacques le Pape, David Vegara, Ξένια Καζόλη και Χάρη Μεϊδάνη. Ως πέμπτο μέλος επιλέγει η Νάγια Καλογεράκη σε αντικατάσταση του Μίνωα Μωυσή ο οποίος παραιτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου ευχαριστούν θερμά τον Μίνωα Μωυσή για τη συνεργασία του τα τελευταία δύο χρόνια και την πολύτιμη και αναγνωρισμένη συμβολή του. Του εύχονται ολόψυχα κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, από τις 15 Οκτωβρίου 2021, η σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

  • Jacques le Pape (Πρόεδρος)
  • David Vegara Figueras, μέλος
  • Ξένια Καζόλη, μέλος
  • Χάρης Μεϊδάνης, μέλος
  • Νάγια Καλογεράκη, μέλος

Παράρτημα: Βιογραφικά σημειώματα μελών Εποπτικού Συμβουλίου

JACQUES LE PAPE
Ο Jacques Le Pape είναι Συνέταιρος της Barber Hauler Capital Advisers από τον Φεβρουάριο του 2020 στο Παρίσι. Τον Μάιο του 2021, διορίστηκε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Caisse Centrale de Réassurance – CCR (Κεντρικό Ταμείο Αντασφάλισης). Από τις 20 Ιουλίου 2018 έως την 1η Φεβρουαρίου 2020 διετέλεσε Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του The Global Fund. Προηγουμένως είχε διατελέσει Γενικός Επιθεωρητής στη Γενική Επιθεώρηση Οικονομικών του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών. Από το 2013 έως το 2016, υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γραμματέας Εταιρικών Υποθέσεων στην Air France-KLM. Από το 2007 έως το 2011, διετέλεσε αναπληρωτής αρχηγός επιτελείου της Christine Lagarde στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Έχει προηγουμένως υπηρετήσει ως σύμβουλος του Γάλλου Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υπουργού Μεταφορών και, στη συνέχεια, υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών.
Γεννηθείς το 1966, ο Jacques Le Pape αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής της Ecole Normale Supérieure (Παρίσι) το 1990. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Αναλογιστών της Γαλλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Paris School of Economics.
Ο Jacques Le Pape είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Institute for Advance Studies στο Παρίσι, και Αντιπρόεδρος και Ταμίας στη Γαλλική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Jacques Le Pape διορίστηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου το 2016. Η θητεία του ανανεώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 για πενταετή περίοδο που λήγει τον Οκτώβριο του 2026.

DAVID VEGARA FIGUERAS
Ο David Vegara Figueras είναι, επί του παρόντος, Επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Banco Sabadell. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Pasqual Maragall Foundation κατά του Αλτσχάιμερ. Προηγουμένως, την περίοδο 2015-2019, ήταν Λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ESADE (τομείς: τραπεζική, χρηματοοικονομικά, μακροοικονομικά). Έχει διατελέσει επίσης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), όπου ήταν αρμόδιος για τον τραπεζικό τομέα (2012-2015). Προτού ξεκινήσει να εργάζεται στον ΕΜΣ, ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος του Δυτικού Ημισφαιρίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Πριν από την έναρξη της εργασίας του στο ΔΝΤ, διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στο Ισπανικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2004-2009).
Γεννηθείς στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το 1966, ο David Vegara είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου επιστημών (MSc) στα Οικονομικά από το London School of Economics και πτυχίου στα Οικονομικά από το Universitat Autònoma de Barcelona.
Ο David Vegara Figueras διορίστηκε στο Εποπτικό Συμβούλιο το 2016. Η θητεία του ανανεώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 για πενταετή περίοδο που λήγει τον Οκτώβριο του 2026.

ΞΕΝΙΑ ΚΑΖΟΛΗ
Η Ξένια Καζόλη είναι δικηγόρος με διεθνή δραστηριότητα. Είναι μέλος των δικηγορικών συλλόγων Νέας Υόρκης, Παρισίων και Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και κανονιστικής μεταρρύθμισης, ενώ επί τέσσερα έτη διετέλεσε ανώτατη σύμβουλος της Nestor Advisors Ltd. Έχει εργαστεί επί είκοσι χρόνια σε διεθνείς δικηγορικές εταιρείες (Skadden Arps LLP και Allen & Overy LLP), στις ομάδες κεφαλαιαγοράς των εταιρειών αυτών στο Παρίσι και στο Λονδίνο, με ειδίκευση στη διεθνή διάθεση χρεωστικών τίτλων και μετοχών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για ιδιωτικοποιήσεις και διασυνοριακές συναλλαγές. Η Ξένια Καζόλη έχει επίσης συνεργαστεί με την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, διεξάγοντας νομικές αξιολογήσεις, μεταρρυθμίσεις πολιτικής και κανονιστικές μεταρρυθμίσεις στις κεφαλαιαγορές στη Λατινική Αμερική.
Η Ξένια Καζόλη, επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της Nardello & Co, ανεξάρτητη Μη Εκτελεστική Διευθύντρια του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ., καθώς και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης.
Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου νομικής (LL.M.) από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ομιλεί πέντε γλώσσες.
Η Ξένια Καζόλη διορίστηκε για πρώτη φορά στο Εποπτικό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου 2019. Η θητεία της ανανεώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 για πενταετή περίοδο που λήγει τον Οκτώβριο του 2026.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΕΪΔΑΝΗΣ
Ο Χάρης Μεϊδάνης είναι ένας έμπειρος δικηγόρος και Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Μεϊδάνης Σερεμετάκης & Συνεργάτες. Ειδικεύεται στους τομείς του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών, της Διαιτησίας, της Διαμεσολάβησης και του Επιχειρηματικού Δικαίου, και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά.
Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb και Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας) και έχει παράσχει υπηρεσίες συμβουλευτικής στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο Χάρης Μεϊδάνης είναι μέλος του συμβουλίου διαμεσολάβησης του ΕΟΔΙΔ και μέλος του Ινστιτούτου Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Δικαίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Είναι επίσης Μέλος του Chartered Institute of Arbitrators.
Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Μπιλκέντ, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης.
Γεννηθείς στην Αθήνα το 1970, είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου νομικής (LL.M.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και κάτοχος Διδακτορικού στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Χάρης Μεϊδάνης διορίστηκε για πρώτη φορά στο Εποπτικό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου 2019. Η θητεία του ανανεώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 για πενταετή περίοδο που λήγει τον Οκτώβριο του 2026.

ΝΑΓΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Η Νάγια Καλογεράκη είναι Chief Operating Officer της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC), εταιρείας εισηγμένης στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και των Αθηνών, η οποία περιλαμβάνεται στον Δείκτη FTSE 100. Στο πλαίσιο των καθηκόντων της, επιβλέπει τη  λειτουργία της εταιρείας σε 28 χώρες σε 3 ηπείρους και αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Η Νάγια Καλογεράκη έχει πάνω από 25 έτη εμπειρίας στην The Coca-Cola Company και στην CCHBC, έχοντας οικοδομήσει την καριέρα της κατέχοντας θέσεις ευθύνης στον τομέα της εμπορικής διοίκησης, οι οποίες την οδήγησαν στην ανάληψη καθηκόντων Γενικής Διευθύντριας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Στρατηγικής, Διευθύνουσα Σύμβουλος, καθώς και Υπεύθυνη Πελατειακών Σχέσεων και Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου στην CCHBC.
Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Διαχείρισης Πελατών της The Coca-Cola Company, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Adelink Ltd., μιας σημαντικής κοινοπραξίας παραγωγής χυμών μεταξύ της The Coca-Cola Company και της CCHBC.
Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (BSc) από το κολλέγιο Deree στην Αθήνα και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Κεντ. Έχει παρακολουθήσει επίσης προγράμματα στρατηγικής διαχείρισης στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ.
Η Νάγια Καλογεράκη, ως νέο μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, διορίστηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021 για πενταετή περίοδο που λήγει τον Οκτώβριο του 2026.